Nakit

Ker so nama tudi v vsakdanjem življenju blizu naravni materiali je bilo kot na dlani, da sva najprej zase in svoje bližnje izdelali tudi nakit. Pomen in energija, ki ga oddaja les ki je živa stalno spreminjajoča snov ima dokazano pozitivne učinke na naše počutje in zdravje. Zato smo tudi v stanovanju radi obdani z lesenimi elementi.

Vse to je bil motiv, da si les še bolj približamo da tudi na naši koži občutimo naravni material.
Tako je bila odločitev izdelava lastnega nakita logična. Opažamo, da je potreba po uporabi naravnih materialov vse večja, ki pa mora biti tudi estetsko dovršena in mora slediti trendom. Trgu sva predstavili prve kolekcije, ki nadaljujejo zgodbo Vireo blagovne znamke.

Prisegava na uporabo trajnostnih naravnih materialov. Ves nakit je izdelan na osnovi visoko kvalitetnega slovenskega masivnega lesa oreha in drugih vrst. Les popestrimo s trendovnskimi barvnimi kombinaciji in čistimi linijami, kar nam omogoča tehnologija laserskega izreza. Vsi dizajni so plod lastne kreativnosti. Velik poudarek dajemo personalizaciji, izdelavi po naročilu, kajti lahko se približamo vsaki stranki s tem da upoštevamo njene želje pri izbiri barvnih kombinacij. Izdelki so lahki za nošenje, nevtralni odtenki lesa se lepo podajo, tako za vsak dan ko tudi za posebne slavnostne dogodke. Dizajni so sestavljeni tako, da lahko večino artiklov uporabljamo samostojno ali v kolekciji (ogrlica, uhani, prstan…). Laserska tehnologija omogoča natančno ponovljivost dizajnov a hkrati omogoča unikatnost zaradi neponovljivih vzorcev lesa.

Pri izdelavi nakita uporabljamo tudi umetne materiale (sky…), ki bi pristali kot odpadek ampak v sklopu naše kreativnosti dobijo nov smisel in dopolnijo barvno paleto različnih kolekcij nakita. Les vedno naročamo pri lokalnem ponudniku, ki nam pripravi material po naročilu oz. uporabimo material, ki predstavlja ostanek večjih kosovnih artiklov.

Kot osnova za nakit je uporabljeno kirurško jeklo, povoščena bombažna vrvica in drugi leseni dodatki.

Prikazovanje 1–16 od 33 rezultatov